Consultatie

Psyconsult-3477-Edit.jpg
 
 

Consultatie

Binnen mijn praktijk verricht ik verschillende vormen van consultaties.

Consultaties op verzoek van huisartsen

Voor huisartsen (en praktijkondersteuners) in Culemborg en omstreken is er een mogelijkheid om een éénmalige psychiatrische consultatie aan te vragen. Op basis van een gesprek van 30-40 minuten, waarin uw klachten worden verkend, zal een advies worden geformuleerd. Dit advies zal kort met u worden besproken en het verslag zal worden verstuurd naar uw huisarts. Het is aan u en uw huisarts/POH-GGZ om dit advies verder te bespreken en zo nodig uit te voeren. Uw huisarts weet hoe hij/zij u hiervoor bij mij kan aanmelden. Hierbij behoudt uw huisarts en/of praktijk-ondersteuner GGZ de medische verantwoordelijkheid en gaat door met het uitvoeren van de psychiatrische behandeling of begeleiding. Aan deze vorm van consultatie zijn doorgaans geen kosten verbonden voor u als client.

 

Consultatie op verzoek van een (GZ-) psycholoog, psychotherapeut of klinisch psycholoog

Als u al in behandeling bent, kan het zijn dat een beoordeling door een psychiater, een aanvulling kan zijn op uw behandeling. Er kan een medebeoordeling zijn op het gebied van diagnostiek en/of beoordeling of een aanvullende medicamenteuze behandeling passend is. Overleg met uw behandelaar wat de mogelijkheden zijn en op welke manier de kosten vergoed kunnen worden.

Consultatie op verzoek van een cliënt

Als u al langere tijd medicatie gebruikt en hierover een advies wil, kunt u ook een consultatie aanvragen. U heeft dan een verwijsbrief nodig van uw huisarts. Voor de vergoedingen van deze kosten zie elders op mijn website.